Selectie uit mijn recente opdrachtgevers: 

Functie: teammanager Datalab bij Wageningen Economic Research

Het onderzoeksinstituut Wageningen Economic Research, gelieerd aan Wageningen Universiteit) heeft een wettelijke onderzoekstaak en doet daarnaast contractresearch op het gebied van landbouw, tuinbouw en visserij. De afdeling Datalab is verantwoordelijk voor alle onderzoeksdata. Ik was verantwoordelijk voor de afdeling, zowel inhoudelijk als leidinggevend.

Klant: Priva

Priva is (600 mdws) groot geworden met het ontwerpen en produceren van klimaatbeheersing voor de kassenbouw en later gebouwbeheer. Ik was HR-verantwoordelijk voor 120 mdws van de Development afdeling, en voor ontwerpen, voorbereiden en uitrollen van organisatiewijziging naar (product georiënteerde) clusterstructuur inclusief werkproces en verbeterde besturing daarvan (middels BI). Koppeling aan Peoplesoft.

Klant: Nationale Hypotheek Garantie 

Opdracht: Interim ICT-manager, operationeel crisismanagement (2008, driekwart jaar)
Werkzaamheden: Lid MT, herinrichten en professionaliseren ICT-organisatie, inrichten en operationaliseren leveranciersmanagement, inrichten en operationaliseren Functioneel Beheer, implementeren TOPdesk, opstellen meerjaren ICT-beleid en ICT-jaarplan, programmamanagement over lopende projecten.
Website: Nationale Hypotheek Garantie

Klant: TU Delft

Opdracht: Programmamanager Shared Service Center ICT (2006-2007, 1 jaar)
Werkzaamheden: Opzetten ICT-governance en programmamanagement, inrichten en leiden projectenbureau, professionaliseren van de organisatie op het gebied van projectmanagement, begeleiden programmamanagers.
Website: TU Delft

Klant: KPN Telecom

Opdracht: Organisatieverandering (2005-2006, 1 jaar)
Werkzaamheden: Herinrichten bedrijfsonderdeel KPN (projecten en storingen bedrijfstelefooncentrales), van brancheoriëntatie naar regionale structuur. Integrale interventieaanpak op verschillende doelgroepen (managementteams, resourceplanners, ordercoördinatoren en field engineers). Teambuilding, training, opleiding, supervisie, coaching on the job.
Website: KPN Telecom

Klant: Parkeergebouwen Amsterdam

Opdracht: Interim ICT-manager (2003-2005, 2 jaar)
Werkzaamheden: Herinrichten van beheer van basisinfrastructuur en kantoorautomatisering, coachen ICT-medewerkers, maken informatieplan, selecteren en invoeren van een bedrijfsbreed informatiesysteem (Planon) inclusief het projectmanagement daarvan, contacten onderhouden met overige delen van de organisatie.
Website: Parkeergebouwen Amsterdam

Klant: SFB (Sociaal Fonds Bouwnijverheid)

Opdracht: Revitalisatie medewerkers ICT-afdeling (2002, 9 maanden)
Werkzaamheden: Analyseren van nieuwe gewenste professionele vaardigheden, het bouwen en geven van workshops (die leidden tot een persoonlijk ontwikkelplan), evaluatie. Dit traject met een IT-afdeling van 350 mensen was onderdeel van een groot professionaliseringstraject volgens het Capability Maturity Model.
Website: Sociaal Fonds Bouwnijverheid

Klant: Zakelijke dienstverlening, finance, overheid

Opdracht: Talloze ontwikkelprojecten als software engineer (1991-1996, vijf jaar)
Werkzaamheden: Als programmeur, ontwerper, architect werkzaam geweest in verscheidene ontwikkelprojecten.

"Men moet niet alleen talent hebben, men moet ook het talent hebben, het te gebruiken."

William Moore